Jaap

Hoi, ik ben Jaap Bos

Sinds januari 2010 zing ik bij Lijn 12. Als kind ben ik begonnen met zingen bij het Kinderkoor van de Kruiskerk. Daarna heb ik aan de muziekschool De Wâldsang slagwerklessen gehad en heb ik mijn partijtje mee geslagen bij de plaatselijke Fanfare en later bij een Harmonieorkest in Leeuwarden.

Na dit muzikale uitstapje ben ik achtereenvolgens gaan zingen bij het IBM Mannenkoor, een gospelgroep en een Cantorij. Ik heb meerdere jaren zangles gehad en heb meegezongen in de Mattheus Passion in Bolsward en The Messiah in Bedum. Recentelijk heb ik gezongen en gespeeld in de musical Bonifatius en Titus in Dokkum, de musicals Saul en Maria, de opera Keapmanskeunsten, het theaterspektakel De Dwerskop en Iepenloftspul Elts foar Himsels. Zingen en acteren een schitterende combi.

Ik was al een tijdje op zoek naar een klein ensemble en werd door een kennis getipt over een vacature bij Lijn 12.

Tijdens de eerste kennismaking was er direct een klik en voelde het net of ik altijd al meegezongen had. Het repertoire is heel afwisselend en er wordt op een heel plezierige manier gemusiceerd. Kortom Lijn 12 is voor mij een kleine groep enthousiaste, gedreven en gelijk gestemde mensen die van elke repetitie en ieder optreden een muzikaal hoogtepunt willen maken.